Робърт Каплан, Денис Сакъзо

Робърт Каплан, Денис Сакъзо

Робърт М. Каплан е професор и ръководител на катедрата по здравни услуги на университета на Калифорния и професор по медицина във висшето училище „Дейвид Гефън“ в същия университет. Бивш президент е на няколко организации, включително отдела по здравна психология, секция "Джей" на Американската психологическа асоциация за напредък в науката (Тихоокеански регион), на Международното общество за изследване на качеството на живота, на Обществото за поведенческа медицина и на Академията за изследвания в поведенческата медицина. Бивш председател е на Съвета за поведенческа наука на Американското торакално общество. Д-р Каплан днес е главен редактор на списание „Хелт Сайколъджи“ (Health Psychology). Бил е асоцииран редактор на "Америкън Сайхолъджист" (American Psychologist) и консултативен редактор на четири други академични списания.

Автор и съавтор е на повече от 15 книги и на над 400 статии или части от книги. Институтът за научна информация (ISI) го включва в списъка на най-цитираните автори в света (дефинирано като „над 99,5-тия персентил“). През 2005 г. е избран за член на Института по медицина на Националната академия на науките.


Денис П. Сакъзо е професор по психология в Щатския университет в Сан Диего и хоноруван професор по право в Юридическото училище „Томас Джеферсън“. Той изучава и практикува психологическо тестиране от над 32 години и има редица публикации в рецензирани списания, както и години на професионалнен опит в областта. Сертифициран е по клинична психология от Американския борд на професионалната психология (ABPP). Носител е на диплома от Американския борд по психология на оценяването (ABAP) и Американския борд по съдебна медицина. Член е на Американската психологическа асоциация, Американското психологическо общество и Западната психологическа асоциация заради изключителния си и необичаен принос към областта на психологията.

Д-р Сакъзо е автор и съавтор на над 300 статии в рецензирани списания и специализирани издания, включително осем учебника и 20 правни наръчника. Президент и съосновател е на "Апликейшън ъф Сайколъджи ту Ло" (Applications of Psychology to Law, Inc.) – образователна институция, която прилага психологическата наука към правните въпроси и изучаването на правото. Лицензиран адвокат.


Психологическо тестиране
-20%
ТОП

Психологическо тестиране...

47.20 лв. 59.00 лв. Без данък: 43.30 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.