Робърт Герварт

Робърт Герварт

Робърт Герварт (роден на 12 февруари 1976 г.) е професор по съвременна история в университетския колеж в Дъблин и директор на Центъра за военни изследвания там. Той е автор и редактор на няколко книги за историята на политическото насилие в Европа през 20-ти век, включително биография на Райнхард Хайдрих (2011).

Роден в Берлин, Герварт получава магистърската си степен по история и политика от Хумболтовият университет през 2000 г. Докато работи по докторската си степен в университета в Оксфорд, е назначен на двугодишна лекторска програма по съвременната европейска история там. Малко след това получава британска академична стипендия за следдипломна квалификация.

Проф. Герварт получава изследователски стипендии като гост-лектор на Харвардския университет, Института за напреднали изследвания в Принстън и Парижкият институт за политически изследвания. През 2013-14 г. е старши научен сътрудник в института "Хердер" в Марбург и сътрудник на Фернан Бродел в Европейския университетски институт във Флоренция.

Член е на Кралската ирландска академия на науките и Кралското историческо дружество.


Победените. Защо Първата световна война така и не приключи (1917-1923)
-20%
ТОП

Победените. Защо Първата световна война така ...

21.60 лв. 27.00 лв. Без данък: 19.82 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.