Ричард Уилкинсън, Кейт Пикет

Ричард Уилкинсън, Кейт Пикет

Ричард Джералд Уилкинсън (роден през 1943 г.) е британски социален епидемиолог, писател и адвокат. Той е професор по социална епидемиология в университета в Нотингам. Той е и почетен професор по епидемиология и обществено здраве към университетския колеж в Лондон и гост-професор в университета в Йорк. През 2009 г. Ричард съумява да основе The Equality Trust - организация, която работи за подобряване на качеството на живот в Обединеното кралство чрез намаляване на икономическото неравенство. Ричард получава наградата "Силвър Роуз" за 2013 г. за огромния му принос към защитата на равенството и мемориалния медал "Чарлз Кели" през 2014 г. от Ирландското дружество за борба с рака.

Той е най-известен с книгата си в съавтоство с Кейт Пикет, публикувана за пръв път през 2009 г., в която се твърди, че обществата с по-равно разпределение на доходите имат по-добро здраве, по-малко социални проблеми като насилие, злоупотреба с наркотици, раждане от тийнейджъри и др. и са по-сплотени от тези, в които разликата между богатите и бедните е по-голяма.

Кейт Пикет (родена през 1965 г.) е британски епидемиолог, професор по епидемиология в катедрата по здравни науки в университета в Йорк и лектор в Националния институт за здравни научни кариери.

Тя е съавтор на книгата "Патология на неравенството" (заедно с Ричард Г. Уилкинсън). Кейт е носител на наградата "Сребърна роза" за защита на равенството и Мемориалния медал "Чарлз Кели" през 2014 г. от Ирландското дружество за борба с рака.

Пикет е комисар в Комисия по справедливост в Йорк и комисар в Комисия за определяне на заплати. Работи в Научния съвет за несправедливост, Научния съвет по прогресивна икономика и е член на работната група за изследване на човешкия капитал на Института за ново икономическо мислене. Тя е в Управителния комитет на Алианса за устойчиво развитие и просперитет - The Equality Trust.


Патология на неравенството
-20%
ТОП

Патология на неравенството...

20.00 лв. 25.00 лв. Без данък: 18.35 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.