Рей Кърцуайл

Рей Кърцуайл

Рей Кърцуайл е американски изобретател и от декември 2012 г. е директор на инженерните проекти в „Гугъл”. Той роден на 12 февруари 1948 г. в Куинс, Ню Йорк. Едновременно е инженер, предприемач, писател и футуролог. Завършва Масачузетския технологичен институт. Носител е на множество престижни награди и отличия, сред които Национален медал в областта на технологиите и иновациите, както и "Грами" за технически постижения.

Приет е в Националната зала на славата на изобретателите, има 19 почетни доктората, както и отличия от трима президенти на САЩ. Новатор, изобретател и теоретик, той е може би най-влиятелният визионер в днешно време.

"Как да създадем ум" (с подзаглавие "Разкритата тайна на човешкото мислене") излиза в САЩ през ноември 2012 г. и се превръща в бестселър. В книгата Кърцуайл прави огромен пробив в изследването на човешкия мозък. Ученият описва своята теория относно това как работи неокортексът (областта в мозъка, отговорна за възприятието, паметта и критичното мислене), като организира йерархична система за разпознаване на шаблони.

Човешкият мозък може да осмисли една структура, която е съставена от разнородни елементи, подредени в конфигурация, да представи тази подредба с някакъв символ, а след това да използва този символ като елемент на по-сложна конструкция.


Как да създадем ум
ТОП

19.00 лв.Без данък: 17.43 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.