Пол Кругман

Пол Кругман

Пол Робин Кругман (роден на 28 февруари 1953 г.) е американски икономист, който понастоящем е професор по икономика в университетa в Ню Йорк и журналист на "Ню Йорк Tаймс". През 2008 г. Кругман печели "Нобелова награда" по икономика за приноса си с теорията за нова търговия и новата икономическа география. Трудът му отразява модели на международната търговия и географското разпределение на икономическата активност, като разглежда въздействието на икономиките от мащаба и предпочитанията на потребителите за различни стоки и услуги.

Кругман преди това е професор по икономика в Масачузетския технологичен институт, а по-късно и в Принстънския университет. Той се пенсионира от Принстън през юни 2015 г. и заема длъжността професор по право. Кругман е бил президент на Източната икономическа асоциация през 2010 г. и е сред най-влиятелните икономисти в света. Известен е в академичните среди за работата си в областта на международната икономика, ликвидните капани и валутната криза.

Кругман е написал над 20 книги, включително научни трудове, учебници и книги за по-широка аудитория, и е публикувал над 200 научни статии в професионални списания и редактирани томове.


Завръщането на икономиката на депресията и кризата от 2008 г.
ТОП
Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.

На фокус

Чуй гласа на природата с новите музикални книги от Изток-Запад!

12/07/2019

Искате ли да се разходите в джунглата? Да чуете как реве ягуарът, да послушате песента на райскат..

Включи се в лятната ни игра и спечели чудна награда!

26/06/2019

Препоръчай книга, издадена от „Изток-Запад“, която би избрал за почивката си, и можеш да спечелиш ваучер на с..

На един клик от книгите!

14/06/2019

Бърз, удобен, функционален - това е новият сайт на издателство „Изток-Запад“. Създадохме го с любовта и о..

Вашите топ 10 на Пролетния базар на книгата

03/06/2019

Скъпи приятели,благодарение на вас отново имахме един чудесен панаир на книгата, където вашия ентусиазъм ни зап..