Питър Макуилямс

Питър Макуилямс

Питър Александър Макуилямс (5 август 1949 г. - 14 юни 2000 г.) е американски автор, който се застъпва за легализирането на марихуаната.

Макуилямс е роден в римокатолическо семейство в Детройт, САЩ. Баща му е работил като надзирател в аптека, а майка му е търговец на непълно работно време. Той посещава гимназия "Алън Парк" и университета "Източен Мичиган", а по-късно се записва в международния университет "Махариши". На 17 годишна възраст той написва колекция от стихове, наречена "Любов, ела с мен и бъди мой живот", която публикува самостоятелно и под псевдоним.

Първият му бестселър излиза през 1975 г. в съавторство с Дениз Денинстън. През 1976 г. още една книга в съавторство с Дениз, а по-късно започва да се занимава със "селф-хелп" тематика и издава няколко книги за самопомощ.

Той пише почти 40 книги, включително "Как да превъзмогнем загубата на една любов" (1971 г.), "Личната компютърна книга" (1982) и "Живот 101" (1990). Неговата книга от 1982 г. "Книгата за текстообработка: Кратък курс по компютърна грамотност" е публикувана по време на "компютърната революция" и е "изключително успешна". Макуилямс е и фотограф и има колекция от собствени снимки, които са публикувани през октомври 1992 г. в книга, озаглавена "Портрети".

Макуилямс е бил диагностициран с неходжкинов лимфом през 1996 г. През 1997 е бил арестуван и обвинен за това, че е отглеждал марихуана.


Как да превъзмогнем загубата на една любов
ТОП
Лошите мисли са лукс, който не можем да си позволим
ТОП
Показани 1 от 2 | 2 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.

На фокус

Чуй гласа на природата с новите музикални книги от Изток-Запад!

12/07/2019

Искате ли да се разходите в джунглата? Да чуете как реве ягуарът, да послушате песента на райскат..

Включи се в лятната ни игра и спечели чудна награда!

26/06/2019

Препоръчай книга, издадена от „Изток-Запад“, която би избрал за почивката си, и можеш да спечелиш ваучер на с..

На един клик от книгите!

14/06/2019

Бърз, удобен, функционален - това е новият сайт на издателство „Изток-Запад“. Създадохме го с любовта и о..

Вашите топ 10 на Пролетния базар на книгата

03/06/2019

Скъпи приятели,благодарение на вас отново имахме един чудесен панаир на книгата, където вашия ентусиазъм ни зап..