Пиер Розанвалон

Пиер Розанвалон

Пиер Розанвалон, роден в Блоа, 1948 г., е световноизвестен интелектуалец, историк, социолог, политически мислител. Той е професор в Колеж дьо Франс по модерна и съвременна история на политиката, създател на международното изследователско ателие „Република на идеите”.

Трудовете му са посветени на историческите връзки между общественото устройство, държавата, идеите и политиките, такива, каквито съвременността ги разкрива. Книгите му са преведени на повече от десет езика.

През 2002 г. организира „интелектуалното ателие“ „Републиката на идеите“, което издава свое списание („Животът на идеите“), повежда своя поредица от книги в издателство „Seuil“, а през 2006 г. организира конференция в Гренобъл върху „новата социална критика“.

Пиер Розанвалон е бил синдикален ръководител и членувал във Френската социалистическа партия. Обновяването на социалната критика, на теория и на практика е сред приоритетите на неговите занимания.Контрадемокрацията
-20%
ТОП

Контрадемокрацията

12.00 лв. 15.00 лв. Без данък: 11.01 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.