Петър Волгин

Петър Волгин


Петър Петров Волгин е журналист и писател.

Завършва НГДЕК „Константин Кирил Философ“ и Българска филология в СУ „Св. Климент Охридски“. Работи като репортер, редактор и водещ на политически предавания в БНТ, БНР, Тв7. Пише коментари по вътрешнополитически и международни теми в много вестници и списания. Той е сред създателите на изданията „L’Europeo” и „A-specto”. Дълги години е ръководител и водещ на „12 плюс 3“ – емблематичното предаване на програма „Хоризонт“ на БНР. Създател на авторските предавания „Без контрол“, „Дим над водата“, „Деконструкция“, „Политически НЕкоректно“.

Петър Волгин е носител  на наградите за радиожурналистика „Сирак Скитник“, „Сребърна вълна“, „Златен глас“ и редица други. Отличен е с наградата „Шофар“ на Организацията на евреите в България „Шалом“ за обществена дейност в името на етническата толерантност. Петър Волгин е автор на четири романа и две документални книги. Романът му „Радикална еврейска енциклопедия“ е номиниран за литературната награда „Хеликон“.


Живот в радиото
-20%
ТОП

19.20 лв. 24.00 лв. Без данък: 17.61 лв.

Радикална еврейска енциклопедия
-20%
ТОП

11.92 лв. 14.90 лв. Без данък: 10.94 лв.

Показани 1 от 2 | 2 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.