Петър Маринов, Стойко Стойков, Димо Иванов

Петър Маринов, Стойко Стойков, Димо Иванов

Полк. доц. д-р Петър Маринов започва службата си през 1997 г. като офицер, а от 2010 г. е преподавател във Военна академия „Г. С. Раковски“, основен автор и ръководител на магистърска програма „Сигурност и противодействие на радикализацията и тероризма“ и на Център за изследване на екстремизма и тероризма. Полк. Маринов има участие в мисии на Българската армия в Ирак и Афганистан. Преминал е редица специализации в България, САЩ и Турция. От 2022 г. е член на NATO Independence Scientific Evaluation Group с отговорност „Противодействие на тероризма“. През същата година е избран за председател на секция „Сигурност и отбрана“ на Съюза на учените в България.

Майор Димо Иванов преподава във Военна академия „Г. С. Раковски“ и в магистърска програма „Сигурност и противодействие на радикализацията и тероризма“. Секретар е на Център за изследване на екстремизма и тероризма. Завършва Националния военен университет „Васил Левски“ във Велико Търново. Притежава магистърски степени по специалности „Национална и регионална сигурност“ и „Психология“. През 2020 г. завършва и магистърската специалност в професионално направление „Военно дело“. Бил е военен психолог, вкл. психолог на българския контингент в Афганистан.

Професор, доктор на науките, полковник (о.з.), инж. Стойко Димитров Стойков притежава богат опит в ръководството и академичната дейност. Основните му научни интереси са изучаването на новите тенденции и трансформацията в сектора на сигурност­та, моделирането и симулациите във военната сфера и проблемите пред съвременната отбрана. В своята кариера заема длъжности: научен секретар на специализирания научен съвет по „Военни науки“ към Министерския съвет, председател на секция „Сигурност и отбрана“ на Съюза на учените в България и заместник-началник на Военна академия „Г. С. Раковски“ по научната част.


Теоретични основи на тероризма и антитероризма. Част 1
-20%
Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.