Оксана Дворниченко

Оксана Дворниченко

Оксана Дворниченко е изкуствовед и документален режисьор. Завършила е Държавният институт по кинематография и следдипломни изследвания, където защитава тезата си "Музика като елемент на екранния синтез". Работи в телевизия "Останкино" - в музикалния отдел, а по-късно е водещ на политически предавания и е автор и режисьор на много филми и програми, много от които са били отличени с награди от международни фестивали, включително и на музикалния фестивал и мултимедия в Лувъра (Classique), Международен фестивал в Лайпциг и др.

Филмите й са показани освен в Русия, в Лондон, Париж, Амстердам, Венеция, Глазгоу, Ню Йорк. През последните години е независим режисьор и продуцент. Директор на партньорството с нестопанска цел "Насърчаване на образованието и културата". Доцент, като няколко години ръководи катедрата по режисура и умения пред камера (действащ професор) в Института за академични изследвания на телевизионни и радиопредавания и изнася лекции в Руския институт по кинематография на Московския държавен университет.


Хитлер, какъвто го познавах
-20%
ТОП

Хитлер, какъвто го познавах...

13.60 лв. 17.00 лв. Без данък: 12.48 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.