Нома Хисаши

Нома Хисаши

Нома Хисаши (19101937) е роден в Токио, Япония. Внук е на известния майстор на меча Мори Йоза. Негови родители са Сейджи Нома основателят на издателство „Коданшя Пъблишинг Къмпани", което е издало множество книги, посветени на японските бойни изкуства, и на най-голямата дъщеря на Йоза, която е талантлив писател, изучаващ боя с кусаригама и нагината и практикуващ кендо.

Хисаши се занимава с кендо от малък и на 21-годишна възраст получава наградата Кендо сейрен от Негово височество принц Нашимото Майямори Масо, председател на Дай Нихон Бутокукай. Хисаши продължава обучението си и през 1933 г. печели армейския шампионат по кендо, получавайки приз от военния министър Ширакава Йошинори. През 1934 г. е удостоен със званието ренши, а същата година печели и турнира, организиран в чест на раждането на принца-престолонаследник. Нома е изучавал за кратко айки-будо под ръководството на Морихей Уешиба - основателят на айкидо, когото Хисаши фотографира заедно с Шигеми Йонекава като уке през 1935 г. През 1937 г. Хисаши е удостоен със званието кьоши, а ноември същата след кратко боледуване умира.


Основите на кендо
-20%
ТОП

Основите на кендо

8.00 лв. 10.00 лв. Без данък: 7.34 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.