Нийл Шубин

Нийл Шубин

Нийл Шубин (роден на 22 декември 1960 г.) е американски палеонтолог, еволюционен биолог и писател на научнопопулярни книги. Той е професор по органична биология и анатомия, акредитиран декан по биологията и анатомията на организма и професор в комитета за еволюционна биология в Чикагския университет, заедно с всичко това и поддържа на природонаучния музей към университета. Той е най-известен с откриването на вида Tiktaalik roseae.

Израстнал извън Филаделфия, Шубин получава докторска степен по еволюционната биология от Харвардския университет през 1987 г. Той учи и в Колумбийския университет и Калифорнийския университет в Бъркли.

Шубин е избран за член на Националната академия на науките през 2011 г. Той е "Лице на седмицата" на "Ей Би Си Нюз" (ABC News) през април 2006 г., когато открива уникалния фосил на рибата Tiktaalik.

На 14 октомври 2015 г. е награден от Националните академии за науки, инженерство и медицина с награда за "отлични постижения в представянето на науката на широката общественост" за книгата си "Рибата в мен".

През 2017 г. получава членство от Американското философско общество.


Рибата в мен
ТОП

Рибата в мен

14.00 лв.Без данък: 12.84 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.