Нийл Д. Барнард

Нийл Д. Барнард

Нийл Д. Барнард е американски непрактикуващ психиатър, автор, клиничен изследовател, както и основател и президент на групата за вегетарианци и активисти за правата на животните - PCRM (Лекарски комитет за отговорна медицина).

Израснал е във ферма за отглеждане на добитък в Северна Дакота, започва да изследва вегетарианството в медицинското училище в uниверситетската гимназия "Джордж Вашингтон" и по-късно става вегетарианец.

Като част от своята веганска етика той се противопоставя на тестването на животни в биомедицинските изследвания и през 1985 г. основава PCRM от апартамента си в Ню Йорк, за да лобира срещу тестовете върху животни. До 2006 г. коалицията има бюджет от 7,2 млн. долара и 70 служители в офис във Вашингтон. PCRM и Барнард поддържат тесни връзки с популярната отганизация PETA; Барнард редовно пише колона за списанието на PETA.

От 2004 г. той не практикува медицина, има допълнителна клинична изследователска позиция в Медицинското училище GWU, а също e и президент на Фондацията за биомедицински изследвания, управлявана от PCRM.

До 2006 г. той става известен като вегански адвокат и активист срещу тестването върху животни и свидетелства пред Конгреса на САЩ. Той се появява в документалния филм от 2011 г. Forks Over Knives (Вилиците над ножовете), който проследява кариерата на Колин Кембъл и Калдуел Еселстин.

До 2017 г. Барнард е автор на около 70 научни труда и е написал 18 книги за храненето.


Силните храни за мозъка
-20%
ТОП

14.40 лв. 18.00 лв. Без данък: 13.21 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.