5 въпроса към Ники Кънчев

5 въпроса към Ники Кънчев

Автор: Iztok-Zapad Публикувано на: 17/12/2019 Прочитания: 1277 Коментари: 0

Защо четете?

Защото четенето е като въздухът и вятърът, като морската вода и реката, която шумоли в Балкана. Като Слънцето и тревата, като децата ни и родителите ни. Четеното е всичко. Четенето е Световният ум, който, слава Богу, може да дойде до твоя ум. Как да не четеш?


Какво четете?

Чета много и различни неща. Водя масови предавания като Биг Брадър, които са гледани от много хора затова и чета и масови романи: и Дан Браун, и Джон Гришaм, и Лий Чайлд. Водя и специализирани предавания, каквото беше „Стани богат“, където всеки малък факт после може да ми послужи някъде си. Обичам и автобиографиите, които ми разказват живота на другите. Но да са истински, до дъно, а малко са такива: на Агаси, на Майк Тайсън, на китариста на „Ролинг Стоунс“ Кийт Ричардс.


Защо децата трябва да четат?

Децата трябва да четат, защото е жизненоважно. Защото светът влиза в детските очи през този книжен прозорец от 100 или 200 страници.


Какво мислите за „Чета, следователно съм”?

Страхотна инициатива, повече такива трябва да има. И да се обяснява на младите: повече четене, повече учене сега ще им донесе след 10-15 години по-добра работа, повече средства, повече пътувания, концерти, мачове и още и още преживявания. А животът ти са преживяванията ти. Нищо друго.


Довършете изречението: „Чети повече, ...”

Чети повече, яж по-малко...

Свързани книги

Коментари

Напишете коментар


Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.