Ник Мейсън

Ник Мейсън

Ник Мейсън (роден на 27 януари 1944 г.) е основател и барабанист на британската прогресив рок група Пинк Флойд. Роден е на 27 януари 1944 г. в английския град Бирмингам в богато семейство. Основава групата “The Abdabs” през 1965 г. заедно с Роджър Уотърс и Ричард Райт. След няколко промени на името в края на 60-те заедно със Сид Барет се наричат Пинк Флойд.

Роден е на 27 януари 1944 г. в Бирмингам, но израства в Хемпстед, Лондон. Учи в Съри, а после в университета на Уестминстър, където се запознава с Роджър Уотърс и Рик Райт. Заедно основават групата "Sigma 6" през 1964 и след това “The Abdabs” през 1965 г., в която няколко месеца по-късно привличат Сид Барет. Ник е роден в аристократично и богато семейство. Доста буен и темпераментен.

Ник Мейсън има 3 деца: Холи, Клое и Кери от първия си брак с Линет. С втората си съпруга Анет живее в Лондон.

Ник Мейсън е неизменният барабанист във всички албуми на Пинк Флойд (макар че в някои песни са гостували и други барабанисти). Той е единственият член на групата, който е в нея от самото начало чак до невероятното им събиране през 2005 г за благотворителния концерт Live Aid. След раздялата с Роджър Уотърс, той иска отново да свири под името Пинк Флойд и заедно с Дейвид Гилмор след ожесточени съдебни спорове възраждат групата.

Ник Мейсън има в актива си най-много записани албуми с Пинк Флойд – 27. Това са студийни и концертни записи, компилации и музика към филми. Участва и в шестте филма.
Пинк Флойд отвътре
-20%
ТОП

64.00 лв. 80.00 лв. Без данък: 58.71 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.