Натаниъл Брандън

Натаниъл Брандън

Натаниъл Брандън (19302014) е канадскo-американски психотерапевт и писател, известен със своята работа в областта на психологията на самоуважението. Бивш сътрудник и романтичен партньор на Айн Ранд, Брандън също изиграва важна роля през 60-те години на миналия век в популяризирането на философията на Ранд - обективизъм. Ранд и Брандън се разделят през 1968 г., след което Брандън се фокусира върху разработването на собствените си психологически теории и режими за терапия.

В продължение на седем десетилетия Брандън се фокусира върху критичната необходимост да се разбере психологията на самоуважението и връзката му с ежедневието ни. Чрез своя труд той допринася за еволюцията на концепцията от пълна неяснота до по-големи нива на разбиране и приемане.

По време на кариерата си Натаниъл Брандън е написал близо 20 книги за самоуважението, включително влиятелни творби като "Психологията на самочувствието", "Как да повишим самоуважението ви", "Шест стълба на самочувствието" и "Изкуството да живеем осъзнато".

В допълнение към обширната си работа като писател, Натаниъл Брандън работи като лектор, терапевт и корпоративен консултант, специализиран в подпомагането на съвременния бизнес, прилагайки принципите на самоуважението като метод за постигане на по-големи успехи от компаниите. Той също така създава The Branden Institute for Self-Esteem - консултативен център в Лос Анджелис, Калифорния.Да поемеш отговорност
ТОП

15.00 лв.Без данък: 13.76 лв.

Изкуството да живееш осъзнато
ТОП

15.00 лв.Без данък: 13.76 лв.

Моите години с Айн Ранд
ТОП

25.00 лв.Без данък: 22.94 лв.

Показани 1 от 3 | 3 (1 Страници)

Записване за бюлетин
При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.