Наполеон Хил, Джоузеф Мърфи, Дейл Карнеги

Наполеон Хил, Джоузеф Мърфи, Дейл Карнеги

Наполеон Хил (1883-1970) е американски автор-пионер в областта на литературата за самоусъвършенстване и постигане на личен успех. Той е смятан за един от големите автори на книги за успеха. Най-известната му творба "Мисли и забогатявай" (1937) е една от най-продаваните книги на всички времена (до смъртта на Хил през 1970 г. от книгата са продадени около 20 милиона копия). В работата си Хил изследва силата на личните вярвания и ролята, която играят в личния успех. Той става съветник на президента Франклин Д. Рузвелт от 1933 до 1936 г.


Дейл Брекенридж Карнеги (1888 – 1955) е американски писател и лектор, създател на известни курсове за личностно развитие, умението да се привличат клиенти, корпоративен тренинг, публично говорене и междуличностни умения. Роден е в бедно фермерско семейство. Учи в Педагогическия институт в Уорънсберг – щата Мисури. Баща му не е бил в състояние да плаща за пансиона на сина си в колежа, затова Дейл ежедневно преминавал на кон 6 км път дотам и обратно. Дейл се опитал да влезе във футбония отбор, но треньорът не го приел поради малкото му тегло. В този период у Дейл Карнеги започнал да се развива комплекс за малоценност – комплекс, който би могъл да попречи на проявяването на истинските му способности. Майка му, разбирайки това го посъветвала да вземе участие в дискусионния кръжок, считайки че опитът за изказване в този кръжок може да му създаде увереност в себе си и признание от страна на другите, от което той така се нуждаел. Той послушал майка си и след няколко опита бил приет. Това събитие се оказало повратен момент в неговия живот. Не минала година и той започнал да побеждава в конкурси по ораторско изкуство и преуспял във всички факултети на колежа, където то се провеждало. Докато станал студент в последния курс, Дейл завоювал всички награди за публично говорене.


Джоузеф Мърфи е американски пастор, философ, преподавател и писател на произведения в жанра религиозна литература и книги за самопомощ. Роден на 20 май 1898 г. в Балидехоб, Ирландия. Баща му е лингвист и училищен директор на интернат за момчета. Обучен е в римокатолическата религия, присъединява се към ордена на йезуитите и учи за свещеник. Едновременно завършва с бакалавърска степен фармацевтика. В началото на двайсетте си години, след провеждане на лечебна молитва малко след като е ръкоположен за свещеник, напуска йезуитите и се премества в САЩ. В САЩ става фармацевт в Ню Йорк. В Ню Йорк среща професор Абдула, който е етиопски равин. Той го въвежда в движението „Нова мисъл“ и теориите за силата на подсъзнанието, Кабала, скрития смисъл на Библията, и силата на Бога в себе си.


Принципите на успеха
-20%
ТОП

Принципите на успеха

16.00 лв. 20.00 лв. Без данък: 14.68 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.