Нана Нарлиева, Драгомир Дарданов

Нана Нарлиева, Драгомир Дарданов

Доцент д-р Нана Нарлиева завършва медицина в София през 1969 г. След успешно издържан конкурсен изпит през 1974 г., тя постъпва като асистент в Катедра анатомия, хистология и ембриология при Мед. академия - София. В 1978 г. е избрана за старши асистент, през 1982 - за главен асистент, а през 1996 - за доцент. От 1997 г. започва работа в Катедра анатомия, хистология и цитология при ВМИ-Плевен като в периода 2000-2007 е ръководител на катедрата, а между 2000-2003 г. е заместник-ректор по учебната работа.
Научните интереси на доц. Нарлиева са в областта на невроморфологията. Тя е автор на 80 научни публикации в наши и чужди списания и членува в няколко анатомични дружества и международни организации. Като преподавател работи упорито за въвеждане на съвременни интерактивни методи на обучение по анатомия, в съчетание с традиционни дисекции. Доц. Нарлиева е автор и съавтор на някалко учебни пособия по анатомия - атлас по цитология и хестология, два терминологични справочника по анатомия, два сборника с тестове за изпити по макро- и микроскопска анатомия и на сборник, посветен на въвеждането на глобалните стандарти за повишаване качеството на медицинското обучение и за по-добра здравна помощ.


Д-р Драгомир Дарданов е хирург и анатом с професионални интереси в областта на коремната и обща хирургия, клиничната анатомия, хирургичната онкология и колопроктологията. Завършва медицина през 2002 г. В МУ-Плевен, специалност хирургия придобива през 2008 г., а през 2014 г. – анатомия, хистология и цитология. През 2008 г. защитава дисертация върху хирургичната анатомия на съединително-тъканните структури около ректума и оператвиното лечение на ректалния карцином. През 2012 г. след изпит получава Европейска диплома по Хирургична онкология на Европейския Борд по Хирургия (EBSQ Surgical Oncology), а през 2015 г. и по колопроктология (EBSQ Coloproctology). Специализирал и работил във водещи клиники на България и чужбина (САЩ, Великобритания, Ирландия, Австрия и Япония). Носител на наградите „Златен Хипократ” и „Мини-Нобелова награда” (2002 г). От 2014 г. работи в Клиниката по обща и чернодробно-панкреатична хирургия на Александровска болница и Катедрата по обща и оперативна хирургия на МУ-София, където е главен асистент.

Д-р Дарданов има активна научно-изследователска и преподавателска дейност по хирургия и анатомия.Анатомията и анатомите през вековете
ТОП

25.00 лв.Без данък: 22.94 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.