Надин Дьо Ротшилд

Надин Дьо Ротшилд

Надин Дьо Ротшилд (родена на 18 април 1932 г.) е френска авторка и бивша актриса. Тя е вдовицата на банкера Едмонд Адолф дьо Ротшилд, член на семейство Ротшилд.

Надин е родена в Сен Куентин, Франция. Тя става модел на художника Жан-Габриел Доджър, който отваря вратите й към театрите и филмите. През 1952 г. тя започва кариерата си под псевдонима Надин Талие и изиграва различни роли от 1952 до 1964 г. През 1962 г. две години преди да приключи кариерата си, тя се жени за Едмонд Адолф дьо Ротшилд от френския клон на семейство Ротшилд. По това време Едмънд е бил председател и основен собственик на Едмонд дьо Ротшилд Груп, частна банкова група със седалище в Женева, Швейцария. Въпреки че е израснала като римокатоличка, тя приема юдаизма, като заявява: "Не би било възможно зад името Ротшилд да бъде католик ... Нито пък е право за сина на Ротшилд да бъде наполовина католик, наполовина евреин". Двамата имат един син, роден малко след брака им през 1963 г. Бенджамин дьо Ротшилд.

Надин използва благородното звание на съпруга си (баронеса), издадено на семейство Ротшилд под крилото на австрийската империя. Тя пише книга за маниерите и своя автобиография.


Мъжете в моя живот
-20%
ТОП

Мъжете в моя живот

8.80 лв. 11.00 лв. Без данък: 8.07 лв.

По пътеките на любовта
-20%
ТОП

По пътеките на любовта

7.20 лв. 9.00 лв. Без данък: 6.61 лв.

Показани 1 от 2 | 2 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.