Мона Каушик (съставител)

Мона Каушик (съставител)

Д-р Мона Каушик е фолклорист, културолог, писател и преподавател в катедра "Класически изток" на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Председател е на фондация "Девъм" – индийско-българско общество за изкуство и култура. Завършила е курсове по натуропатия, йога и аюрведа в Индия.

Индийката пристига за пръв път в България през 1979 г., когато баща ѝ е гост-лектор в Софийския университет. През 1990 г. се връща тук, за да следва. Филолог по образование, тя преподава индийска култура в Софийския и във Великотърновския университет и се занимава с алтернативна медицина и аюрведа.

Мона е родена в брахманско семейство, където нормалният начин на хранене е вегетарианският – винаги прясно сготвени ястия, освежени с много подправки. Чак обаче когато започва да се занимавам с аюрведа, тя разбира, че е израснала по… аюрведичен начин. Дядо й, който е бил хирург, използвал много аюрведични рецепти за лечение на пациентите си. Според най-старата лечителска система в света – аюрведа (означава „наука за живота“ на санскрит) – ако човек се храни правилно, това за него е лечение. Защото изборът на правилните храни води до биологично прочистване на организма.


Богатството е сянка на облак
-20%
ТОП

Богатството е сянка на облак...

5.20 лв. 6.50 лв. Без данък: 4.77 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.