Мицуги Саотоме

Мицуги Саотоме

Мицуги Саотоме е роден през 1937 г. Айкикай Шихан. Започва да тренира айкидо през 1954 г. в Куамори доджо. Продължава да тренира като учидеши в Хомбу доджо през 1961 г. Мицуги Сатоме е майстор в бойното изкуство на айкидо и е бил директен ученик на основателя на айкидо, Морихей Уешиба. Пристига в САЩ през 1975 г. и след това основава айкидо школите на Уешиба – независима организация, официално призната от Айкикай Хомбу Доджо през 1988 г. Автор е на две книги за айкидо: “Айкидо и природната хармония” и “Принципите на айкидо” (и двете книги са преведени на български език и са издадени от издателство Изток-Запад).

Саотоме е особено опитен в използването на традиционни японски оръжия, включително дървените щанги джо и бо и дървения меч бокен. Той също така е разработил система за работа с два меча в айкидо. Саотоме смята, че изучаването на движенията и уменията, свързани с овладяването на тези оръжия, не само увеличава скоростта и гъвкавостта, но и хармонията с партньора. Талантът и съвършенство са много важни, тъй като един случаен удар с едно от тези "практически" оръжия може да бъде мъчително болезнен. Тъй като айкидо подчертава хармонията между себе си и Вселената, уважението към партньора е много важно.

Мицуги Саотоме понастоящем живее в щата Флорида, в САЩ. Той продължава да преподава в долината "Айки" в град Миака, Флорида, но прекарва приблизително 6 седмици всяка година в "Айкидо Шобукан Доджо" - айкидо школите на Уешиба във Вашингтон. Провежда непрекъснато семинари в САЩ и прави регулярни посещения до Франция.


Айкидо и природната хармония
ТОП

16.00 лв.Без данък: 14.68 лв.

Принципите на айкидо
ТОП

15.00 лв.Без данък: 13.76 лв.

Показани 1 от 2 | 2 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.