Михаела Петрова

Михаела Петрова

Михаела Петрова е журналист и писател.

Името й става популярно с текстовете й за взаимоотношения и сексуална култура, когато започва работа в женски и лайфстайл списания - последователно "EVA", "Егоист" и до ден днешен за "Жената днес". Един от първите журналисти, които поеха предизвикателството да пишат по тези теми от първо лице.

"Живеем във времена, в които въобще не е задължително сексът да води до обвързване, но винаги води до взаимоотношения, защото отключва някаква емоция у нас. А емоциите, с които свързваме преживяванията си, предопределят и начинът, по който живеем живота си. Затова рефлектират и върху взаимоотношенията ни със света. По тази причина смятам, че сексуалната култура може да ни даде онова познание за себе си и света, което никое друго интелектуално или духовно занимание не може да направи самостойно."

Михаела Петрова е автор на книгите "Секс, любов и други глаголи", "Агент на нищото" и др.

Преди това е работила в различен тип медии - БНТ, радио "Експрес", в. "Новинар" предимно като културен репортер и сценарист на развлекателни предавания. Има опит и в издателската дейност като съмишленик и консултант на някои от проектите на издателствата "Парадокс", "Изток-Запад", "Бард".

В момента е журналист на свободна практика, автор за сайта Еdna.bg, както и фейсбук редактор на новото сутрешно предаване по БНТ "Отблизо с Мира Добрева".


Агент на нищото
ТОП

12.00 лв.Без данък: 11.01 лв.

Секс, любов и други глаголи
ТОП

11.00 лв.Без данък: 10.09 лв.

Показани 1 от 2 | 2 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.