Мери Бъфет, Дейвид Кларк

Мери Бъфет, Дейвид Кларк

Мери Бъфет е писател, международен лектор, предприемач, политически и еко активист, съпруга на сина на Уорън Бъфет - Питър.

Първата книга на г-жа Бъфет, съвместно с Дейвид Кларк през 1997 г. се превръща в бестселър на "Ню Йорк таймс" и "Бизнес уийк".
Г-жа Бъфет е чест гост-коментатор на популярни предавания и телевизионни програми и е един от най-добрите финансови експерти в Америка.

Тя е главен лектор в някои от най-престижните организации в света. В последните си изяви си партнира с личности като Лаура Буш, Колин Пауъл и други.

Г-жа Бъфет работи успешно в широк спектър от дейности, включващи екстензивна работа като консултант на редица компании. Тя също е и изпълнителен директор на "Колумбия Рекърдс" и съосновател на собствена музикална компания и редакционна постпродукция, която работи с много от най-големите звезди на музикалната индустрия. Освен това е преподавала по бизнес и финанси в няколко държавни университета в Калифорния.

Мери е горда майка на три успешни деца и живее в Калифорния.


Дейвид Кларк е световноизвестен експерт по темата за инвестиционната философия на Уорън Бъфет, известна още като "бъфетология" (Buffettology). Той има университетска диплома по финанси и право и е съавтор на седем книги в съавторство с Мери Бъфет по темата за инвестиционните методи на Уорън Бъфет.

Роден и израснал в родния град на Уорън Бъфет - в Омаха, Небраска, Дейвид е бил близък до децата Бъфет и в крайна сметка е прекарал доста време под влияние на бизнес магната. През 70-те той организира група от последователи на Уорън Бъфет в първата група на бъфетолозите (Buffettologists), посветена на изучаването на тайните на инвестиционните методи на Уорън Бъфет.

Дейвид развива приятелство с Мари Бъфет, когато тя се омъжва за сина на Уорън - Питър. Мери и Дейвид открили, че имат сходен ентусиазъм за изучаване на инвестиционните методи на Уорън, което дава началото на развитието на професионални взаимоотношения между двамата. Техният съюз скоро разцъфтява в дългосрочен проект за сътрудничество.

Г-н Кларк все още живее в Омаха, Небраска и е управляващ директор на инвестиционно партньорство, съставено от няколко "бъфетолози". Дейвид също е адвокат и преподавател по "бъфетология".


Даото на Уорън Бъфет
ТОП

Даото на Уорън Бъфет

16.00 лв.Без данък: 13.33 лв.

Уорън Бъфет и анализът на финансови отчети
ТОП
Уорън Бъфет и тайните на мениджмънта
ТОП

Уорън Бъфет и тайните на мениджмънта...

14.00 лв.Без данък: 11.67 лв.

Показани 1 от 3 | 3 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.

На фокус

Чуй гласа на природата с новите музикални книги от Изток-Запад!

12/07/2019

Искате ли да се разходите в джунглата? Да чуете как реве ягуарът, да послушате песента на райскат..

Включи се в лятната ни игра и спечели чудна награда!

26/06/2019

Препоръчай книга, издадена от „Изток-Запад“, която би избрал за почивката си, и можеш да спечелиш ваучер на с..

На един клик от книгите!

14/06/2019

Бърз, удобен, функционален - това е новият сайт на издателство „Изток-Запад“. Създадохме го с любовта и о..

Вашите топ 10 на Пролетния базар на книгата

03/06/2019

Скъпи приятели,благодарение на вас отново имахме един чудесен панаир на книгата, където вашия ентусиазъм ни зап..