Мел Ливайн

Мел Ливайн

Мел Ливайн е професор по педиатрия в Медицинското училище в Северна Каролина. Ливайн също е съосновател на All Kinds of Minds - нестопанска организация за изследване на различията в ученето.

През последните тридесет години Ливайне пионер в програми за оценка на деца и младежи с проблеми в обучението, развитието и поведението. През 1995 г. Левайн получава награда за изключителен принос в областта на детското развитие.

Ливайн завършва като лауреат на университета "Браун" и се присъединява към учените от Оксфорд, Англия. По-късно завършва Харвардското медицинско училище и стажанска програма в детската болница в Бостън. Ливайн е работил четиринадесет години като началник на отделението по амбулаторна педиатрия в детската болница и е бил доцент по педиатрия в Медицинското училище в Харвард, преди да се премести в Северна Каролина.

Основната рамка на Ливайн за разбирането на децата е наблюдението над това защо се борят с училищната институция. Тя му осигурява ясна и практична система за разпознаване на различията в начина, по който децата учат и използват силните си страни. Правилно изпълнен този модел може да промени живота, като радикално подобри перспективите за успех в и извън училище.


Няма глупави деца...
-20%
ТОП

Няма глупави деца...

20.00 лв. 25.00 лв. Без данък: 18.35 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.