Майкъл Шърмър

Майкъл Шърмър

Майкъл Брант Шърмър(роден на 8 септември 1954 г.) е американски научен писател, историк на науката, основател на дружеството "Скептици" и главен редактор на списание "Скептик", посветено на разследването на псевдонаучни и свръхестествени явления. В момента Скептичното дружество има над 55 000 членове. Шърмър участва в дебати по теми, свързани с псевдонауката и религията, в които той набляга на научния скептицизъм.

Шърмър е продуцент и съосновател на 13-часовата телевизионна серия на Фокс фемили "Изследване на неизвестното", което се излъчва от 1999 г. От април 2001 г. е колумнист на научни американски списания. Той е и научен съветник на Американския съвет по наука и здраве (ACSH).

Шърмър някога е бил фундаменталистки християнин, но престава да вярва в съществуването на Бог по време на следването си, като не приема етикетите агностик, атеист и други. Изразява резерви за тези определения затова предпочита просто да бъде наричан скептик. Той също така се описва като защитник на хуманистичната философия, както и на науката за морала.


Вярващият мозък
ТОП

Вярващият мозък

23.00 лв.Без данък: 21.10 лв.

Пазарното мислене
ТОП

Пазарното мислене

19.00 лв.Без данък: 17.43 лв.

Показани 1 от 2 | 2 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.