Майкъл Мъри, Джоузеф Пизорно

Майкъл Мъри, Джоузеф Пизорно

Д-р Майкъл Т. Мъри е един от водещите световни авторитети в областта на естествената медицина. Той е публикувал над 30 книги с естествени подходи към здравето. Изследванията му за здравословните ползи от правилното хранене са в основата на най-продаваната линия хранителни добавки "Нейчърал Факторс" (Natural Factors), където той е директор на продуктовото развитие. Той е завършил Бастирски университет в Сиатъл, след което става преподавател там.

През последните тридесет години д-р Мъри съставя масивна база от оригинални научни изследвания за медицинската литература. Той лично е събрал повече от 60 000 статии от научната литература, които дават сериозни доказателства за ефективността на храненето, витамините, минералите, билките и други естествени мерки за поддържането на здравето и лечението на болестите.Д-р Джоузеф Е. Пизорно е назначен от президента Клинтън през 2000 г. като шеф на комисията в Белия дом, отговаряща за допълнителна и алтернативна медицинска политика. Натуропатичен лекар, преподавател, изследовател и лектор, той е основател и президент на университета "Бастир'. Под негово ръководство "Бастир" става първият акредитиран, мултидисциплинарен университет по естествена медицина и първият финансиран от НИХ център за изследване на алтернативната медицина.

През юни 2000 г. д-р Пизорно се оттегля след 22 години от президентството на Бастирския университет. През 1996 г. е назначен в Сиатъл, Кралския окръжен съвет по здравеопазване и е учредителен член на борда на Американска растителна фармакопея (American Herbal Pharmacopoeia). Той е председател на Американската асоциация за обществено здравеопазване (SPIG) от 1999 до 2001 г. През 2001 г. се присъединява към научния съвет на Института за функционална медицина. През 2002 г. става основополагащ главен редактор на списание за интегративната медицина (Journal of Clinician's), което е най-широкоразпространеното списание в сферата. Той е лицензиран лекар-натуропатик във Вашингтон от 1975 г. насам.


Енциклопедия на природната медицина
ТОП

69.90 лв.Без данък: 64.13 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.