Майкъл Хъдсън

Майкъл Хъдсън

Майкъл Хъдсън е явление, което не се побира в обичайните академични рамки. Широкият фундамент, на който стъпва в подхода си към проблемите на икономиката и обществото като цяло, има обяснение в широтата и солидните основи на знанията и мисленето му. Днешният свят е населен от хора, които са научили много за нищожна част от действителността и почти нищо за всичко останало. Рядкост са вече онези, които виждат не само дървото, но и гората. На този фон Майкъл Хъдсън изпъква като всестранна, „ренесансова“ личност: икономист, филолог, историк, дори музикант с неосъществен потенциал.

Критиците не биха могли да му вменят и липса на практически опит. Той е не просто кабинетен изследовател на темите за кредита и дълга, а човек, който познава системата отвътре. Работил е в „Чейс Манхатън Банк“ и в „Артър Андерсън“, бил е консултант за държавни агенции и неправителствени организации, анализатор за Уолстрийт. Майкъл Хъдсън е от малкото учени, които разбират сегашната обществена реалност в различните й аспекти, осъзнават добре техните връзки с миналото и виждат ясно проекцията им в бъдещето. Неотдавнашен пример за това е, че в статия от април 2006 г. (непосредствено преди голямата криза от 2007–2008 г.) Хъдсън предсказва срива на цените на жилищните имоти в САЩ.


Съдбата на цивилизацията
ТОП

25.90 лв.Без данък: 23.76 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.