Матийо Рикар

Матийо Рикар

Матийо Рикар е роден във Франция през 1946 г. Той е будистки монах, автор, преводач и фотограф. Счита се за един от най-почитаните монаси на Хималаите и е доверен съветник на Далай Лама. За пръв път посещава Индия през 1967 г. Там среща големите си духовни учители.

Роден е на 15.02.1946 г. в Екс ле Бен, Франция. Израства в Париж, в обкръжението на хора на науката, словото и изкуствата. Баща му е известен философ, а майка му – абстрактен художник. "Често обядвахме с нобелови лауреати", разказва монахът. През 1972 г. се дипломира като доктор по генетика елитен френски университет. Междувременно, през ваканциите осъществява първите си пътувания до Индия. Там се запознава Дилго Кхйенце Ринпоче – най-великият будистки учител на 20 в. Рикар посвещава все повече време на изучаването на будизма и постепенно скъсва връзките си със Западния свят.

Книгите на Рикар са популярни в цял свят. Речите му в TED за алтруизма и щастието са гледани от повече от седем милиона души. С харизматичност и безрезервна доброта той засява идеите си в умовете и сърцата на хората по целия свят. Създава и организацията Karuna-Shechen, която осигурява образование и медицинска помощ за бедното население на Хималаите.

Матийо Рикар обединява древна мъдрост и научна проницателност, за да създаде една наистина завладяваща глобална визия за 21 век.

Гласът, посланията и мъдростта му са изключително необходими днес.


В защита на алтруизма
ТОП

45.00 лв.Без данък: 41.28 лв.

Лотосът и квантът
ТОП

14.00 лв.Без данък: 12.84 лв.

Монахът и философът
ТОП

16.00 лв.Без данък: 14.68 лв.

Пледоария за щастието
ТОП

13.00 лв.Без данък: 11.93 лв.

Пътища на духа
ТОП

17.00 лв.Без данък: 15.60 лв.

Показани 1 от 5 | 5 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.