Марвин Търбан

Марвин Търбан

Марвин И. Търбан (роден на 28 април 1940 г.) е американски автор на книги за деца. Написал е над 35 книги за младите читатели, повечето от които свързани с английския език и граматика. Той е също професор лингвист.

Търбан е роден в Масачузетс. Първата му истинска работа е да списва седмичната колона в местния вестник, с което се заема още когато е в гимназията. Не след дълго става редактор на вестник и литературно списание в родния си град. Той университетите на Тафтс и Колумбия, където получава бакалавърската и магистърската си степен. В продължение на много години преподава английски, латински, води публични лекции, компютърни курсове, занимава се с театър и други предмети в подготвителното училище в Колумбия.

Разработва специална серия учебни хумористични игри за да помага на учениците да разберат и да се насладят на мистериозните особености на английския език. Тези игри се превъщат в много оригиналната серия от забавни книги на английски, с които той е известен.

Книгите на Търбан стигат чак до Шанхайския университет в Китай, където по неговата система се преподава английски за възрастни. Неговият стилистичен речник на идиомите е преведен на японски и корейски. Две от книгите му се превръщат в ранни компютърни игри. Той и съпругата му Карън пишат и две книги за учители.

През 2005 г. Дружеството на писатели и илюстратори на детски книги, международна организация с над 20 000 участници, гласуват г-н Търбан за член на годината.


Речник на американските идиоми
ТОП

Речник на американските идиоми...

15.00 лв.Без данък: 12.50 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.

На фокус

Чуй гласа на природата с новите музикални книги от Изток-Запад!

12/07/2019

Искате ли да се разходите в джунглата? Да чуете как реве ягуарът, да послушате песента на райскат..

Включи се в лятната ни игра и спечели чудна награда!

26/06/2019

Препоръчай книга, издадена от „Изток-Запад“, която би избрал за почивката си, и можеш да спечелиш ваучер на с..

На един клик от книгите!

14/06/2019

Бърз, удобен, функционален - това е новият сайт на издателство „Изток-Запад“. Създадохме го с любовта и о..

Вашите топ 10 на Пролетния базар на книгата

03/06/2019

Скъпи приятели,благодарение на вас отново имахме един чудесен панаир на книгата, където вашия ентусиазъм ни зап..