Марвин Търбан

Марвин Търбан

Марвин И. Търбан (роден на 28 април 1940 г.) е американски автор на книги за деца. Написал е над 35 книги за младите читатели, повечето от които свързани с английския език и граматика. Той е също професор лингвист.

Търбан е роден в Масачузетс. Първата му истинска работа е да списва седмичната колона в местния вестник, с което се заема още когато е в гимназията. Не след дълго става редактор на вестник и литературно списание в родния си град. Той университетите на Тафтс и Колумбия, където получава бакалавърската и магистърската си степен. В продължение на много години преподава английски, латински, води публични лекции, компютърни курсове, занимава се с театър и други предмети в подготвителното училище в Колумбия.

Разработва специална серия учебни хумористични игри за да помага на учениците да разберат и да се насладят на мистериозните особености на английския език. Тези игри се превъщат в много оригиналната серия от забавни книги на английски, с които той е известен.

Книгите на Търбан стигат чак до Шанхайския университет в Китай, където по неговата система се преподава английски за възрастни. Неговият стилистичен речник на идиомите е преведен на японски и корейски. Две от книгите му се превръщат в ранни компютърни игри. Той и съпругата му Карън пишат и две книги за учители.

През 2005 г. Дружеството на писатели и илюстратори на детски книги, международна организация с над 20 000 участници, гласуват г-н Търбан за член на годината.


Речник на американските идиоми
-20%
ТОП

Речник на американските идиоми...

12.00 лв. 15.00 лв. Без данък: 11.01 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.