Маршал Голдсмит

Маршал Голдсмит

Маршал Голдсмит (роден на 20 март 1949 г.) е американски мотиватор, автор на няколко книги, свързани с управлението.

Голдсмит е роден в долината на Кентъки и получава бакалавърска степен по математическа икономика от Техническия институт "Роуз-Хюман" в Тере Хаут, Индиана през 1970 г. След това получава магистърска степен по бизнес администрация от университета "Кели" в Индиана през 1972 г.

От 1976 до 1980 г. Голдсмит е бил асистент в Бизнес колежа на "Лойола Меримонт". Понастоящем преподава изпълнително обучение в университета по бизнес "Тарк" в Дартмаут Колидж. През 1977 г. той навлиза в областта на образованието по мениджмънт след среща с Пол Хърси и по-късно съосновават заедно учебното заведение за управление Keilty, Goldsmith & Co. По-късно той става основател на групата Маршал Голдсмит. Като треньор той е работил с изпълнителните директори на около 150 компании.

Неговите книги са преведени на повече от 28 езика и са номер едно в списъка на най-продаваните книги на "Ню Йорк Таймс" и "Уол Стрийт Джърнъл". През 2012 г. Маршал получава наградата за отличия "Джон Д. Андерсън", най-високото отличие за изключителни постижения, който университетът по мениджмънт връчва на възпитаниците си.


Моджо: как да се сдобием с него, как да го запазим и как да си го върнем, ако го загубим
-20%
ТОП
С каквото си успял, с него няма да преуспееш
-20%
ТОП

19.12 лв. 23.90 лв. Без данък: 17.54 лв.

Показани 1 от 2 | 2 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.