Малкълм Гладуел

Малкълм Гладуел

Малкълм Гладуел e роден на 3 септември 1963 г. в Англия, но когато навършва 6 години, семейството му се премества в Канада. Завършва история в Университета на Торонто, след което започва да практикува журналистика в различни канадски и американски издания.

Бил е репортер на „Уошингтън Поуст“ с ресори бизнес и наука, а след това е ръководил Бюрото на вестника в Ню Йорк. През 1996 г. става част от редакционния екип на списание „Ню Йоркър“.

Малкълм Гладуел е автор на книгите Повратната точка: как малките неща могат да доведат до големи промени; Изключителните; Проблясък: силата на мигновените решения и Какво видя кучето, като първите три са били начело на класацията за бестселъри на „Ню Йорк Таймс“. През 2013 г. излиза книгата му Давид и Голиат, в която той предлага нова гледна точка към начина, по който възприемаме грешките, несъвършенствата и недостатъците, като ни демонстрира колко красиви и важни неща в нашия свят се раждат в условия на страдание и непрестанни предизвикателства.

Книгите и статиите на Гладуел се занимават най-вече с неочакваните резултати от проучвания в областта на социалните науки и психологията, като често и задълбочено се позовават на многобройни академични източници.

Гладуел е в списъка на 100-те най-влиятелни личности на списание „Тайм“ за 2000 г. Носител е на първата награда на Американската социологическа асоциация за изключителни постижения в отразяването на социални въпроси през 2007 г., а също и на почетна степен от Университета на Уотърлу.


Давид и Голиат (второ издание)
-20%
ТОП

Давид и Голиат (второ издание)

14.39 лв. 17.99 лв. Без данък: 13.20 лв.

Изключителните (второ издание)
-20%
ТОП

Изключителните (второ издание)

14.39 лв. 17.99 лв. Без данък: 13.20 лв.

Какво видя кучето и други приключения (второ издание)
-20%
ТОП
Повратната точка: Как малките неща могат да доведат до големи промени (второ преработено и допълнено издание)
-20%
ТОП
Проблясък (второ издание)
-20%
ТОП

Проблясък (второ издание)

14.39 лв. 17.99 лв. Без данък: 13.20 лв.

Показани 1 от 5 | 5 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.