Лиляна Дворянова, Емилия Дворянова

Лиляна Дворянова работи в различни области на визуалното изкуство – илюстрация, графика, живопис, фотография и концептуални форми.

Има над десет самостоятелни изложби в България, в Европа и САЩ, както и над 20 участия в сборни изложби на съвременно българско изкуство у нас и в чужбина; автор и илюстратор на учебници по изобразително изкуство за 1-4 клас, изд. „Рива“; автор и илюстратор на детската книга „Слончето, което искаше да лети“ и „Приказка за Малчо и майка му, която се побираше в джобчето му“, изд. „Мармот“.

Емилия Дворянова e сред най-четените и превеждани съвременни български писатели. Книгите й са постоянно във фокуса на българската литературна критика. Завършила е Софийската музикална гимназия, специалност пиано, после завършва философия в СУ „Св. Климент Охридски“. Доктор е по философия, а темата на дисертацията й „Естетическата същност на християнството“, слага отпечатък на цялото й последващо творчество. 

Музика, философия и религия се преплитат тематично и полифонично във всичките й творби. Основният им двигател е езикът, музиката в него, в много от книгите й заляга структурата на музикални произведения, в които словото се разгръща до предела на своята звучност.Острови
-20%
ТОП

Острови

27.92 лв. 34.90 лв. Без данък: 25.61 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.