Лиакат Ахамед

Лиакат Ахамед

Лиакат Ахамед (роден на 14 ноември 1952 г. в Кения) е американски писател от индийски произход, икономист, финансист.

Ахамед е работил в Световната банка във Вашингтон, където ръководи инвестиционното отделение на банката, както и в партньорството на Фишер, Франсис Трейс и Уотс в Ню Йорк - фирма с фиксиран доход и дъщерно дружество на БНП Парибас, където е главен инвестиционен директор и от 2001 до 2004 г. От октомври 2007 е директор на Аспен Иншурънс Холдинг, а отделно и съветва няколко хедж фондове. Той е член на Управителния съвет на института "Брукингс" и участва във фондация "Нова Америка".

Ахамед е роден в Кения, където дядо му е емигрирал от Гуджарат, Индия през Занзибар в края на 19 век. Бил е обучаван в училище за ръгби в Англия, Кеймбридж и в университета в Харвард. Ахамед принадлежи към шиитската секта, но се описва като непрактикуващ мюсюлманин. Съпругата на Ахамед е активнен помощник на организацията "Лекари без граници" и други благотворителни дружества. Синът му е актьор Джонатан Тъкър.


Властелините на финансите
-20%
ТОП

Властелините на финансите

23.92 лв. 29.90 лв. Без данък: 21.94 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.