Ленард Млодинов

Ленард Млодинов

Ленард Млодинов е теоретичен физик и популяризатор на науката, признат за няколко открития във физиката и автор на пет бестселъра.

Роден е в Чикаго, а родителите му са оцелели от Холокоста. Баща му, който е прекарал повече от година в концентрационния лагер в Бухенвалд, е бил лидер в еврейската съпротива в родния си град Цецохова, в окупираната от нацистка Германия, Полша. Като дете Млодинов се интересува, както от математиката, така и от химия, а в гимназията е обучаван по органичната химия от професор от университета в Илинойс.

Интересът на Млодинов към физика се заражда в рамките на един семестър, когато той напуска колежа, за да прекара няколко години в Израел, през които чете задълбочено лекциите по физика на Фейнман.

Той завършва докторска степен по теория за квантовите смущения в Калифорнийския университет през 1981 г. и се присъединява към факултета в Калтек. По-късно работи като сътрудник на Александър фон Хумболт в Института за физика и астрофизика Макс Планк в Мюнхен, Германия.

До 1985 г. Млодинов напуска Института за да стане писател. Пише книги за популярната наука и сценария за филма от 2009 г, посветен на Стивън Хокинг "Отвъд хоризонта" (Beyond the Horizon), както и за телевизионни сериали, сред които "Стар Трек: следващото поколение" и "МакГайвър".


Подсъзнателното
-20%
ТОП

12.80 лв. 16.00 лв. Без данък: 11.74 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.