Ленард Млодинов

Ленард Млодинов

Ленард Млодинов е теоретичен физик и популяризатор на науката, признат за няколко открития във физиката и автор на пет бестселъра.

Роден е в Чикаго, а родителите му са оцелели от Холокоста. Баща му, който е прекарал повече от година в концентрационния лагер в Бухенвалд, е бил лидер в еврейската съпротива в родния си град Цецохова, в окупираната от нацистка Германия, Полша. Като дете Млодинов се интересува, както от математиката, така и от химия, а в гимназията е обучаван по органичната химия от професор от университета в Илинойс.

Интересът на Млодинов към физика се заражда в рамките на един семестър, когато той напуска колежа, за да прекара няколко години в Израел, през които чете задълбочено лекциите по физика на Фейнман.

Той завършва докторска степен по теория за квантовите смущения в Калифорнийския университет през 1981 г. и се присъединява към факултета в Калтек. По-късно работи като сътрудник на Александър фон Хумболт в Института за физика и астрофизика Макс Планк в Мюнхен, Германия.

До 1985 г. Млодинов напуска Института за да стане писател. Пише книги за популярната наука и сценария за филма от 2009 г, посветен на Стивън Хокинг "Отвъд хоризонта" (Beyond the Horizon), както и за телевизионни сериали, сред които "Стар Трек: следващото поколение" и "МакГайвър".Подсъзнателното
ТОП

Подсъзнателното

16.00 лв.Без данък: 13.33 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.

На фокус

Чуй гласа на природата с новите музикални книги от Изток-Запад!

12/07/2019

Искате ли да се разходите в джунглата? Да чуете как реве ягуарът, да послушате песента на райскат..

Включи се в лятната ни игра и спечели чудна награда!

26/06/2019

Препоръчай книга, издадена от „Изток-Запад“, която би избрал за почивката си, и можеш да спечелиш ваучер на с..

На един клик от книгите!

14/06/2019

Бърз, удобен, функционален - това е новият сайт на издателство „Изток-Запад“. Създадохме го с любовта и о..

Вашите топ 10 на Пролетния базар на книгата

03/06/2019

Скъпи приятели,благодарение на вас отново имахме един чудесен панаир на книгата, където вашия ентусиазъм ни зап..