Крейг Калхун

Крейг Калхун

Крейг Джаксън Калхун (роден през 1952 г.) е американски социолог и настоящ президент на Института "Бергруен". Той е бил директор на Лондонското училище по икономика и политически науки от септември 2012 г. до септември 2016 г. Преди това е президент на Съвета за научни изследвания в областта на социалните науки и университетски професор по социални науки в нюйоркския университет. С Ричард Сенент той съосновава интердисциплинарен работен семинар за студенти, завършили в Ню Йорк и Лондон (NYLON), които правят етнографски и исторически изследвания върху политиката, културата и обществото. Застъпник на използването на социалните науки за решаване на въпроси от обществено значение.

Калхун е роден в Илинойс през 1952 г. Завършва бакалавърска степен по антропология и кино в университета на Южна Калифорния и магистър по антропология и социология в Колумбийския университет, както и социална антропология в Манчестърския университет през 1975 г. Той получава докторска степен по социология и съвременна социално-икономическа история от Оксфордския университет през 1980 г.


Нациите имат значение
-20%
ТОП

Нациите имат значение

12.00 лв. 15.00 лв. Без данък: 11.01 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.