Кевин Кели

Кевин Кели

Кевин Кели (роден през 1952) е един от основателите и бивш главен редактор на известното американско списание "Уайърд" (Wired), както и автор на авторитетната книга "Извън контрол".

Кели е роден в Пенсилвания на 14 август 1952 г. и завършва гимназия в Ню Джърси през 1970 г. Чрез баща си, изпълнителен директор на списание "Таймс", който го използва за системен анализатор в работата си, Кели развива ранен интерес към кибернетиката. Той посещава университета в Роуд Айлънд в продължение на една година, изучавайки геология.

Кели живее в Калифорния, женен е за биохимистката Джа-Миин Фу и има три деца. Съжалява, че няма четвърто.

Сред личните ангажименти на Кели е кампания за пълна инвентаризация на всички живи видове на Земята, което е и настоящото му начинание.

Бивш издател и главен редактор на списание „Хол Ърт Ревю“, той има активен принос за множество културни иновации – Хакерската конференция; „СайбърТон“ – първият „купон“ във виртуалната реалност; и виртуалната общност „Уел“ – образцова спирка по пътя на информационната супермагистрала.


Извън контрол
ТОП

Извън контрол

40.00 лв.Без данък: 36.70 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.