Каръл Пирсън

Каръл Пирсън

Д-р Каръл Пирсън е автор и преподавател. Разработва нови теории и модели с приложен практичен подход, изграждащи работата на психиатъра Карл Густав Юнг, психоаналитикът Джеймс Хилман, митологът Джоузеф Кембъл и други психолози.

Тя е написала няколко много значими книги по темите. В допълнение към тези книги, написани за широката общественост, Пирсън е допринесла в значителна степен за образованието, маркетинга и организационното развитие и лидерството чрез публикациите си.

Тя разработва "Индикатора за организация и екипна култура", за да подпомогне организационното развитие и професионалистите в областта на човешките ресурси, както и да запознае търговците с различни организационни култури. "Кенекса" (Kenexa) - глобална компания за човешки ресурси, купи инструмента OTCI от CAPT, открити от Пирсън. По-късно "Ай Би Ем" (IBM) придобива "Кенекса" и предоставя инструмента за глобална употреба. Сега той е известна като Инструмент за организационното културно проучване - (IBM Kenexa).

Пирсън е родена в Чикаго през 1944 г., най-голямото дете на Телма (Видман) и Джон А. Пирсън. На двегодишна възраст се премества със семейството си в Хюстън, Тексас, където посещава държавните училища в Хюстън, а по-късно и университета "Райс", откъдето получава бакалавърска, магистърска и докторска степен. Омъжена е за Дейвид Р. Мерковиц, консултант по политически и обществени въпроси, и има две деца.


Да пробудиш героите в теб
-20%
ТОП

Да пробудиш героите в теб...

14.40 лв. 18.00 лв. Без данък: 13.21 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.