Религиозните конфронтации в Израел с потенциал за надрегионален конфликт

Религиозните конфронтации в Израел с потенциал за надрегионален конфликт

Автор: Iztok-Zapad Публикувано на: 17/06/2021 Прочитания: 178 Коментари: 0

„Израел между евангелизма и джаафаризма“ е плод на няколкогодишни изследователски усилия. Книгата дава поглед върху джаафаризма и евангелизма, които са малцинствени групи на християнството и исляма, и вероятно това предопределя силния радикализъм, който се открива в техните месиански представи. Нещо повече, двете религиозни формули залагат огромен конфронтационен динамит с потенциал за надрегионален конфликт при наличието на огромни военностратегически възможности на две държави – САЩ и Ислямска република Иран.

Автор на „Израел между евангелизма и джаафаризма“ е професор Владимир Чуков. Той е арабист, университетски преподавател и учен в областта на политиката на Близкия изток и исляма. Автор е на десет монографии, стотици научни публикации и журналистически статии в областта на международните отношения, сигурността, малцинствата и религията. Съавтор е на специализирания сайт The Foreign Insider.

Повече за книгата и автора чуйте в следващото видео.

Свързани книги

Израел между евангелизма и джаафаризма
Израел между евангелизма и джаафаризма

16.00 лв. 20.00 лв. без ДДС: 14.68 лв.

Купи

Коментари

Напишете коментар


Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.