Иванка Тръмп

Иванка Тръмп

Ива̀нка Марѝ Тръмп (30 октомври 1981 г., Ню Йорк, САЩ) е американска бизнесдама, фотомодел, съветник на Доналд Тръмп. Тя е сред ръководителите на предизборната кампания на Доналд Тръмп в изборите през 2016 г.

Иванка Тръмп е родена на 30 октомври 1981 г. в Ню Йорк, (САЩ) в семейството на бизнесмена Доналд Тръмп и чешкия модел Ивана Тръмп (родителите на Иванка са женени от 1977 г. до 1992 г.). Иванка има двама родни братя, по-големият е Доналд Джон Тръмп-младши (род. 1977 г.), а по-малкият – Ерик Фредерик Тръмп (род. 1984 г.). Има също еднокръвни по баща сестра и брат – Тифани Ариана Тръмп (род. 1993 г., от брака на баща ѝ с Марла Мейпълз) и Уилям Барън Тръмп (род. 2006, от брака на баща ѝ с Мелания Тръмп).

Иванка е завършила училището "Чапин" (Chapin School) и колежа "Чоут Розмари хол" (Choate Rosemary Hall). Учи също така две години в Джорджтаунския университет, но по-късно е преместена в Пенсилвански университет, който завършва с отличие и степен бакалавър в областта на икономиката през 2004 г.

Иванка започва своята кариера като фотомодел. За пръв път се появява на корицата на списанието "Севънвийн" (Seventeen) през 1997 г. След това се снима за много други списания. От началото на 2000-та година Иванка започва да отделя на работата си като модел все по-малко и по-малко време, предпочитайки бизнеса и писателството.

Почти веднага след завършването на икономическия факултет на Пенсилванския университет, тя е включена във висшия мениджърски ешелон на компания, занимаваща се с недвижими имоти. Оттам тя преминава в маркетинговия отдел на компания, специализирана в продажбата на диаманти. По-късно основава собствена фирма за производство на бижута. Скоро фирмата започва да произвежда и женско облекло и обувки, която е рекламирана от самата Иванка.

През 2006 г. Иванка взема участие в популярното реалити-шоу „Стажантът“, в което баща ѝ е водещ и продуцент едновременно, и участва в продължение на шест сезона. На върха на популярността си Иванка е канена в различни телевизионни предавания, като в някои от тях тя доста успешно се изявява в ролята на водеща.


Козът Тръмп
ТОП

20.00 лв.Без данък: 18.35 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.