Искра Ангелова, Петър Волгин

Искра Ангелова, Петър Волгин

Искра Ангелова е българска журналистка, актриса и преводач. Родена на 10 февруари 1973 г.

Тя е позната като водещ на съботното токшоу по БНТ “Пианобар нощни птици”. Тя е завършила българска филология в СУ, актьорско майсторство в НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов” в класа на проф. Димитрина Гюрова и Пламен Марков и е направила магистър по Телевизонна и радио журналистика в университета Емерсън в Бостън, САЩ. Фулбрайтов специализант. В момента играе в “Моногамният” на Кристофър Кайл в НТ “Иван Вазов” и “Красиви тела” на Лора Кънингам в ДТ “Сълза и смях”, която е превела. Искра е работила в сутрешния блок на националната CBS в Ню Йорк, в bTV и в Нова Телевизия.


Петър Волгин (с рождено име Петър Петров Георгиев) е български журналист.

Роден е на 28 септември 1969 г. в София. Възпитаник е на Националната гимназия за древни езици и култури „Константин Кирил Философ“. Завършва Българска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Става известен със своето радиопредаване „Без контрол“, което стартира на 1 април 1998 г. в ефира на Българско национално радио (БНР). Негови гости са известни хора от културния елит на България.

Автор и водещ на предаването „Деконструкция“, което се излъчва всяка събота между 12 и 14:00 часа в ефира на БНР от 2009 г. до 21 декември 2015 г. На 21 декември 2015 г. управителният съвет на БНР обявява, че преустановява предаването заради многобройни нарушения на Закона за радио и телевизия, както и заради акт за административно нарушение, наложен на БНР от Съвета за електронни медии (СЕМ) от 17 декември. Десетки хора протестират пред сградата на радиото с желание предаването да бъде възобновено. Хиляди от своя страна са доволни и препоръчват на Волгин да отиде в частна медия, защото в държавна липсата на плурализъм и едностранчивата пропаганда са недопустими.

Понастоящем Волгин е част от редакторския колектив на обедното предаване на БНР „12+3“. Носител е на наградата за радиожурналистика „Сирак Скитник“ за 2003 г.
Няма налични продукти.


Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.