Институт "Арбинджър"

Институт

През 70-те години на миналия век екип от учени, ръководен от д-р Тери Уорнър, започнва да се занимава с изследване на основен проблем в сърцевината на хуманитарните науки – самозаблудата.

Чрез това изследване открили как в крайна сметка ние създаваме и поддържаме проблеми, които несъзнателно причиняваме, и защо се противопоставяме на полезните решения. Работата им довела до революционно разбиране на човешката мотивация и на процеса за преобръщане на нагласите, които драматично и устойчиво променят поведението.

Институтът „Арбинджър“ е основан през 1979 г. Оттогава работи с хиляди хора и организации, за да им помогне да трансформират своята ефективност.

Това е организация с представителства по целия свят, която помага на институции, семейства, частни лица и групи от хора да се справят със затруднения, породени от един малко познат, но широко разпространен проблем – самозаблудата (неосъзнаването и неприемането на вероятността за наличие на проблем). Самозаблудата може да бъде причина за задълбочаване на редица конфликти и неуспехи в общуването, за липса на доверие и за неспособност за поемане на отговорност. Ако човек не може да разреши проблема с незнанието за наличието на проблем, то всички останали проблеми продължават неизбежно да съществуват.


Лидерство и самозаблуда
-20%
ТОП

Лидерство и самозаблуда

12.00 лв. 15.00 лв. Без данък: 11.01 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.