Илейн Пейджълс

Илейн Пейджълс

Илейн Пейджълс (родена на 13 февруари 1943 г.) е американски религиозен историк, който пише за гностичните евангелия. Тя е професор по религия в университета в Принстън.

Пейджълс прави задълбочени изследвания на ранното християнство и гностицизма. Нейният бестселър "Гностическите евангелия" (1979 г.) разглежда разделенията в раннохристиянската църква и начина, по който жените се разглеждат в еврейската и християнската история. "Модерна библиотека", американска издателска компания нарече трудът на Илейн "една от 100-те най-добри книги на ХХ век".

След като получава докторска степен от Харвардския университет през 1970 г., Илейн Пейджълс преподава в Колумбийския университет, където председателства отдела по религия. Сега тя е професор по религия в Университета в Принстън. Професор Пейджълс е автор на няколко книги на религиозна тематика и е наградена със стипендия "МакАртур" (MacArthur Fellowship) през 1981 г. Тя живее и преподава в Принстън, Ню Джърси.


Гностическите евангелия
-20%
ТОП

Гностическите евангелия...

9.60 лв. 12.00 лв. Без данък: 8.81 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.