Игор Шнуренко

Игор Шнуренко
Игор Анатолиевич Шнуренко е писател, независим експерт и лектор на тема изкуствен интелект, основател на високотехнологични медии, сценарист. Автор на книгите „Homo Fractus/Хакнатият човек“ („Homo Fractus/Человек взломанный“, 2020), „Демонът отвътре. Анатомия на изкуствения интелект“ („Демон внутри. Анатомия искусственного интеллекта“, 2020), романа „Началникът на кулата“ („Начальник башни“, 2014), сборниците с разкази и есета „Ангели от разпродажба“ („Ангелы с распродажи“, 2000), „Калифорния“ (1990).
Областите му на интерес в науката са изкуственият интелект, ориентиран към човека, децентрализацията, философията на съзнанието. Участва в документалната програма на сръбската телевизия „Изкуствен интелект“, на научни конференции и семинари в Гражданската камара на Руската федерация, Висшето училище по икономика, Института по философия на Руската академия на науките, Руския съвет по международни отношения, университета „Бауман“, Химико-технологичния университет „Менделеев“, Руския държавен университет „Косигин“, Политехническия университет в Перм, Руския социален и хуманитарен университет, Руската асоциация за електронни комуникации и др.
През 2020 г. списание „Философски науки“ публикува статия на И. Шнуренко „Тъмната онтология“ в историческия контекст на „отричане на съзнанието“.
Шнуренко е постоянен сътрудник на телевизия „Ден“, радио „Аврора“ и други канали. Автор е на много статии както на руски, така и на английски език (под псевдонима Cyril Gilson).

Демонът отвътре
ТОП

29.90 лв.Без данък: 27.43 лв.

Да убиеш Левиатан
ТОП

29.90 лв.Без данък: 27.43 лв.

Хакнатият човек. Homo fractus
ТОП

29.90 лв.Без данък: 27.43 лв.

Показани 1 от 3 | 3 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.