Хуан Сънми

Хуан Сънми

Хуан Сънми (родена през 1963 г.) е любима детска корейска писателка. През 1995 г. печели наградата за най-добър дебют. Носител е на редица награди, включително „Литература Тамра“. Кокошката беглец" е една от най-популярните детски книги в Корея и е преведена на много езици.

Хуан Сънми израства като второ от пет деца, в бедно семейство, което едва успява да осигури образование на децата си. Благодарение на учителя си, който й дава ключ от класната стая, тя успява да ходи на училище и да чете книги, когато пожелае. Завършва гимназия като отличник и завършва курс по творческо писане към Института за изкуства в Сеул и Гуанджуу университета. Живее в Сеул, Южна Корея. След това става асистент в Литературния факултет на Сеулския институт по изкуствата. Кариерата и на писател започва през 1995 г. и оттогава тя публикува почти 30 книги в различни жанрове, като най-известна е с книгата си "Кокошката беглец". Работата на Хуанг е насочена към пресечните точки между традицията и модерността, екологията и търсенето на свобода.


Кокошката беглец
-20%
ТОП

Кокошката беглец

9.60 лв. 12.00 лв. Без данък: 8.81 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.