Христо Тутунаров

Христо Тутунаров е роден и израснал в гр. София. Завършва бакалавър по културно-историческо наследство в Университет по библиотекознание и информационни технологии (УниБИТ) и магистратура по защита на културното наследство на Р. България в същия университет. 2014 г. защитава дисертация на тема „Етнически общности и национална сигурност в Република България“. Преминава през различни курсове и обучения, сред които: „Противодействие на корупция“; „Устойчиво управление“;  майсторски класове „Цветни революции“; „Лидерски практики в разузнаването“ и др.  Завършва „Стратегически курс“ във Военна академия Г. С. Раковски с придобита квалификация за изпълнение на ръководни длъжности в системата за национална сигурност.  Преподава дисциплини в УниБИТ, а също е бил и гост-преподавател и във Факултет „Сигурност“ на полицейската Академия в Анкара, Р. Турция. 

В издателство Изток-Запад издава две книги - „Етнически общности и национална сигурност в България“ и „Частните армии. Еволюцията на войната“.  И двете книги намират своето място, както сред широк кръг от читатели, така и на професионално равнище, приоритетно в МВР и МО. Институтът по психология на МВР издава специализиран „Наръчник за работа с етно – религиозните общности по въпросите на сигурността и обществения ред в България”, който служи за допълнителна квалификация на служителите на МВР, а разработките на Хр. Тутунаров намират широко приложение в него. 

Христо Тутунаров участва в изготвянето на различни обучения, програми, включително и стратегически документи по проблемите на сигурността. Членува в няколко професионални организации. 


Етнически общности и национална сигурност в България
-20%
ТОП
Частните армии
-20%
ТОП

Частните армии

17.60 лв. 22.00 лв. Без данък: 16.15 лв.

Показани 1 от 2 | 2 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.