Хорхе Чам, Даниъл Уайтсън

Хорхе Чам, Даниъл Уайтсън

Хорхе Чам е китайско-панамски илюстратор, известен най-вече с популярната си комикс серия "PHD". Първоначално започва да рисува като студент в университета в Станфорд и оттогава е синдикиран в няколко университетски вестника и в три публикувани колекции от книги.

Хорхе Чам има бакалавърска степен от "Джорджия Тек" през 1997 г. и докторска степен по машиностроене от Станфорд. Впоследствие работи в "Колтек" като инструктор и като изследовател.Даниъл Уайтсън е професор по физика на експерименталните частици, сътрудник на американското физично дружество и провеждащ изследвания, използващи Големия адронен колайдер в Церн, Женева.

Научните интереси на професор Уайтсън са в областта на експерименталната физика на високите енергии. Той се интересува от изследването на структурата на материята и естеството на нейните взаимодействия, за да разбере фундаменталната природа на нашата вселена. Уайтсън е част от сътрудничеството на АТЛАС, което изгражда, поддържа и събира данни от експеримента в ЦЕРН, където е открит Хигс бозонът.


Нямаме никаква представа. Пътеводител в непознатата Вселена
-20%
ТОП

Нямаме никаква представа. Пътеводител в непоз...

16.00 лв. 20.00 лв. Без данък: 14.68 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.