Хенри Хазлит

Хенри Хазлит

Хенри Стюарт Хазлит (1894–1993) е американски журналист, който пише за бизнес и икономика за вестници като "Уол Стрийт Джърнал", "Нейшън", "Американ Меркюри", "Нюзуийк" и "Ню Йорк Таймс". Той е масово цитиран както в либералните, така и в консервативните кръгове.

Хенри Хазлит е роден във Филаделфия, Пенсилвания, но е израснал в Бруклин, Ню Йорк. Той е потомък на британския есеист Уилям Хазлит, но е израснал в относителна бедност, а баща му умира, когато Халит е едва бебе. Идоли от ранните му години са Хърбърт Спенсър и Уилям Джеймс, а първата му амбиция е за академична кариера в психологията и философията. Той посещава градския колеж в Ню Йорк, но за малко прекъсва, за да подкрепи финансово своята овдовяла за втори път майка.

Хазлит започва кариерата си в "Уол Стрийт Джърнал" като секретар на изпълнителния редактор, още като тийнейджър и започва да се интересува от икономика, докато работи там. Неговите проучвания го водят към книгата "Общото чувство за политическа икономика" от Филип Уикстийд, а по-късно казва, че това е първото четиво, което му оказва "огромно влияние" по темата. Хазлит публикува първата си книга на 21-годишна възраст.


Икономиката в един урок
ТОП

Икономиката в един урок

10.00 лв.Без данък: 8.33 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.

На фокус

Чуй гласа на природата с новите музикални книги от Изток-Запад!

12/07/2019

Искате ли да се разходите в джунглата? Да чуете как реве ягуарът, да послушате песента на райскат..

Включи се в лятната ни игра и спечели чудна награда!

26/06/2019

Препоръчай книга, издадена от „Изток-Запад“, която би избрал за почивката си, и можеш да спечелиш ваучер на с..

На един клик от книгите!

14/06/2019

Бърз, удобен, функционален - това е новият сайт на издателство „Изток-Запад“. Създадохме го с любовта и о..

Вашите топ 10 на Пролетния базар на книгата

03/06/2019

Скъпи приятели,благодарение на вас отново имахме един чудесен панаир на книгата, където вашия ентусиазъм ни зап..