Хари Маркополос

Хари Маркополос

Хари М. Маркополос (роден на 22 октомври 1956 г.) е бивш американски изпълнителен директор на ценни книжа и независим съдебен следовател и финансов инспектор. Той открива доказателства в продължение на девет години, които сочат, че бизнесът на Бърнард Мейдоф за управление на богатството, Бърнард Л. Мейдоф Инвестмънт Секюритис LLC, всъщност представлява масивна схема за измама или "Понци схема". През 2000 г., 2001 г. и 2005 г. Маркополос предупреждава Комисията за ценни книжа и борси (SEC) за измамата, като предоставя доказателствени документи, но SEC го пренебрегва и едва дава разрешение за кратко разследване, което в крайна сметка завършва неуспешно.

Мейдоф е разкрит едва през декември 2008 г., когато синовете му се свързват с Федералното бюро за разследване. След като признава, че работи в най-голямата частна схема в историята на финановите дела, Мейдоф бе осъден през 2009 г. на 150 години затвор.

Маркополос остро разкритикува SEC за това, че не откриват навреме измамата на Мейдоф и не успяват да разследват и следят ефективно други по-големите корпорации.


Никой не ме чу
-20%
ТОП

Никой не ме чу

17.60 лв. 22.00 лв. Без данък: 16.14 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.