Хърбърт Уелс

Хърбърт Уелс

Хърбърт Джордж Уелс (1866–1946) е английски писател, известен най-вече с научнофантастичните си романи. Освен научна фантастика той пише и съвременни романи, исторически, политически и социални коментари и дори учебници за военни игри. Уелс, заедно с Жул Верн и Хюго Гърнсбек, е наричан „баща на научната фантастика“.

Изучаването на биология и размислите на Уелс по етични проблеми се проявяват в специфичен дарвинистки контекст. От ранна възраст той е отявлен социалист, често манифестиращ пацифиските си възгледи (но не винаги, както в началото на Първата световна война). Късните му творби са по-политически и дидактични и често в официални документи заявява като своя професия „журналист“. Повечето от романите му нямат много общо с научната фантастика. Някои описват живота на долната средна класа, което води до оприличаването му на наследник на Дикенс, но Уелс описва широк спектър от обществени слоеве и дори се опитва да диагностицира английското общество като цяло.


Първите хора на луната
ТОП

Първите хора на луната

15.00 лв.Без данък: 13.76 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.