Хаджун Джанг

Хаджун Джанг

Хаджун Джанг (роден на 7 октомври 1963 г.) е южнокорейски институционален икономист, специализиран в икономиката на развитието. Към момента е лектор по политическата икономика на развитието в Кеймбриджкия университет. Джанг е автор на няколко много дискутирани политически книги. През 2013 г. списание "Проспект" го подрежда в класацията си като един от 20-те световни мислители на XXI век.

Той е служил като консултант на Световната банка, Азиатската банка за развитие, Европейската инвестиционна банка, както и на "Оксфам" и различни агенции на ООН. Той е и сътрудник в Центъра за икономически и политически изследвания във Вашингтон. Освен това Чанг е член на консултативния съвет на "Академици срещу бедността" (ASAP).

Чанг също е известен с важното си академично влияние върху икономиста Рафаел Кореа, бивш президент на Еквадор.23 неща, които не се казват за капитализма
-20%
ТОП

14.40 лв. 18.00 лв. Без данък: 13.21 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.