Хаджун Джанг

Хаджун Джанг

Хаджун Джанг (роден на 7 октомври 1963 г.) е южнокорейски институционален икономист, специализиран в икономиката на развитието. Към момента е лектор по политическата икономика на развитието в Кеймбриджкия университет. Джанг е автор на няколко много дискутирани политически книги. През 2013 г. списание "Проспект" го подрежда в класацията си като един от 20-те световни мислители на XXI век.

Той е служил като консултант на Световната банка, Азиатската банка за развитие, Европейската инвестиционна банка, както и на "Оксфам" и различни агенции на ООН. Той е и сътрудник в Центъра за икономически и политически изследвания във Вашингтон. Освен това Чанг е член на консултативния съвет на "Академици срещу бедността" (ASAP).

Чанг също е известен с важното си академично влияние върху икономиста Рафаел Кореа, бивш президент на Еквадор.23 неща, които не се казват за капитализма
ТОП

23 неща, които не се казват за капитализма...

18.00 лв.Без данък: 16.51 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.